شرکت مجری حقوقی چه صلاحیتی باید داشته باشد؟

ساختمان توسط چه فرد یا نهادی ساخته می شود؟ اگر ساختمانی از متراژ مشخصی بیشتر باشد باید توسط شرکت مجری حقوقی ساخته شود.
یک شرکت مهندسی حقوقی یا می تواند وظیفۀ نظارت و طراحی را داشته باشد و یا باید وظیفۀ اجرا داشته باشد. و نمی تواند هم نظارت و طراحی انجام دهد و هم کار اجرا انجام دهد. به شرکت مهندسی ای که خصوصیت اجرا دارد شرکت مجری حقوقی گفته می شود.
اکنون سوال پیش می آید که این نوع شرکت چگونه تأسیس می شود؟
نحوۀ تأسیس شرکت مجری حقوقی
اولین کاری که باید برای تأسیس شرکت مجری انجام شود، این است که یک شرکت با مراجعه به دفاتر ثبت شرکت، ثبت شود. در عین حال باید ثبت شرکت در روزنامه ها آگهی شود.
هر شرکتی که ثبت می شود موضوع خاص خود را دارد. باید موضوع شرکت ، انجام خدمات اجرای ساختمان باشد.
یکی دیگر از عوامل مهم که باید به آن توجه کرد این است که حداقل دو نفر از اعضای هیأت مدیره شرکت باید پروانه اشتغال اجرای ساختمان داشته باشند. یکی از آنها باید یا مهندس معماری یا عمران باشد.

مهندس ناظر

مجری کیست و وظایف او چیست؟

ارائه خدمات اجرایی ساختمانها، که بودجه آن از محل بودجه عمومی کشور نیست توسط شرکتهای خصوصی منوط به احراز صلاحیت از وزارت مسکن و شهرسازی است.

مجری نمایندۀ فنی صاحب کار در اجرای ساختمان است. او پاسحگونه تمام مراحل اجرای کار به ناظر یا ناظران است. یعنی او مسئول پاسخگویی به ناظر ساختمان است. شرکت مجری حقوقی همچنین مسئول پاسخگویی به سایر مراجعی هستند که ساختمان را کنترل می کند.

وظایف شرکت مجری حقوقی چیست؟

طبیعتاً وظیفۀ مجری انجام عملیات اجرای ساختمان به نحو صحیح و هماهنگی و همکاری او با ناظر است.

مجری باید برنامه زمانبندی ای کلی و تفصیلی د رمورد کارهای اجرای ساختمان از ابتدا تا انتهای کار اعلام کند. منظور از برنامه زمانبندی کلی این است که تاریخ شروع و خاتمه را مشخص کند. و منظور از زمانبندی تفصیلی این است که با جزئیات بیشتری زمان موارد را مشخص می کند.

همچنین در صورت توقف کار یا شروع مجدد روند کار آن را اعلام می کند. مجری این معلومات را به صاحب کار و ناظر هماهنگ کننده اعلام می کند.
مجری وظیفه دارد که شرایط را آماده کند تا ناظر بتواند به همه جنبه ها وقوف داشته باشد. و اگر ناظر خواست که بخشهایی از عملیات را نظارت کند باید به راحتی بتواند این کار را بکند. خصوصاً قسمتهایی از سازه که پوشیده است، و نظارت بر آن سخت خواهد بود، این وظیفۀ مجری است که کمک کند ناظر بتواند وظیفۀ نظارت خود را به نحوی موثر انجام دهد.

مجری باید از همۀ مهندسان هفتگانه در روند عملیات اجرای ساختمان استفاده کند.

یکی دیگر از وظایف مجری حقوقی این است که برای اجرای هر عملیاتی، یک نفر مهندس عمران یا معماری که پروانۀ اجرا دارد را به عنوان مسئول کارگاه بگمارد.

مجری باید این فرد را به صاحب کار، مهندس ناظر هماهنگ کنندۀ حقیقی یا مدیر عامل ناظر حقوقی معرفی کند.

عملیات اجرایی

در صورت بروز اختلاف نظر بین ناظر و مجری، تکلیف چیست؟

در این صورت، ناظر هماهنگ کننده به عنوان داور برای حل اختلاف وارد عمل می شود. اگر یکی از ناظر و مجری نظر این داور را قبول نداشت، ناظر هماهنگ کننده می تواند دستور به توقف بخش یا کل عملیات اجرا دهد. اگر مجری با این نظر هم مخالفت داشت، باید حل اختلاف به مراجع دیگری که کار کنترل اجرای ساختمان را به عهده دارند سپرده شود.

مطالب مرتبط:

آیا تفاوت بین نظام مهندسی و نظام فنی اجرائی را می دانید؟

 

منبع: سازمان نظام مهندسی استان تهران

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on email
Share on whatsapp

مقالات مرتبط


Deprecated: تابع WP_Query از نگارش 3.1.0 از رده خارج شده! caller_get_posts تاریخ‌گذشته است. به جای آن از ignore_sticky_posts استفاده نمایید. in /home/engyab/domains/engyab.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 5667
عقب نشینی ساختمان چیست و جزئیات آن چیست؟
ضوابط نورگیر در ساختمان
ضوابط طراحی راه پله در ساختمان
قرارداد EPC چیست و پیمانکار EPC چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟
ارتقای پایه در نظام مهندسی چگونه است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *