ارتقای رتبه در نظام فنی و اجرایی بر چه اساسی اتفاق می افتد؟

بچینگ

شرکتهای پیمانکاری و مشاوران زیرمجموعۀ نظام فنی و اجرایی هستند. پیمانکاران اجرای عملیات احداثی پروژه های عمرانی ای را به عهده دارند که بودجۀ آن از محل دولت تأمین می شود. رتبه پیمانکاران از 5 تا یک است. آنها جهت مشارکت در مناقصه های پروژه های عمرانی باید رتبه خود را ارتقا دهند. مشاوران نیز برای حفظ و ارتقای اعتبار خود و بهره مندی از تسهیلات سعی می کنند رتبه بندی خود را ارتقا دهند. در این مطلب به تفصیل شرایط ارتقای رتبه در نظام فنی و اجرایی را بررسی می کنیم.

ارتقای رتبه در نظام فنی و اجرایی : رتبه بندی شرکتهای پیمانکاری

شرکتهای پیمانکاری که می خواهند پروژه هایی را انجام دهند که بودجۀ آن از محل بودجۀ دولتی تأمین می شود، باید رتبه داشته باشند تا در مناقصات مربوطه شرکت کنند. رتبۀ شرکت پیمانکاری از 5 شروع می شود که نازلترین رتبه است و تا یک ادامه دارد. رتبه یک عالیترین رتبه است. پیمانکارانی که از رتبه بهتری برخوردارند بهتر می توانند در مناقصات پروژه های عمرانی شرکت کنند.

وقتی شرکت پیمانکاری رتبه 5 را اخذ کرد آن را تا دو سال دارد. بعد از آن باید آن را تمدید کند یا ارتقا دهد. شرکت پیمانکاری باید هر دو سال یکبار رتبه بندی خود را تمدید کند. اگر در این دو سال شرکت ارتقا یافته باشد می تواند رتبه خود را ارتقا دهد. اگر تغییری نکرده باشد رتبه را تمدید می کند. حتی اگر تنزل کرده باشد، رتبه شرکت تنزل خواهد کرد.

عواملی که به اخذ رتبه کمک می کند کدام هستند؟

مبلغ قراردادهایی که شرکت پیمانکاری در 15 سال گذشته بسته است.

هر چه این مبلغ بیشتر باشد نشان از این است که وسعت پروژه هایی که این شرکت انجام داده است بیشتر است و به معنی توانایی و قابلیت بیشتر شرکت است.

افراد امتیاز آور شرکت پیمانکاری

جدا از سابقۀ کلی شرکت، سابقۀ جزئی هر یک از افراد شاغل در شرکت نیز مهم است. و قابلیت افراد شاغل را نشان می دهد. که در نهایت منجر به قابلیت بیشتر شرکت پیمانکاری می شود.

 توان مالی شرکت جهت اخذ یا ارتقای رتبه

توان مالی شرکت نیز جهت ارتقای رتبۀ آن مهم است. با اظهارنامه مالیاتی که شرکت به سازمان امور مالیاتی ارائه می دهد می توان به توان مالی شرکت پی برد.  

پاچه بزی

ارتقای رتبه در نظام فنی و اجرایی : آیا در رتبه های مختلف، عوامل امتیازآور متفاوت هستند؟

همانطور که گفته شد عواملی که به اخذ رتبه کمک می کنند، مبلغ قراردادهای 15 سال اخیر، افراد امتیازآور و توان مالیاتی است. در تمام مراحلی اخذ یا ارتقای رتبه، مثلاً از رتبۀ 5 به 4، یا دو به یک، این عوامل مهم هستند. ولی معمولاً در کسب رتبۀ 3 افراد شاغل امتیازآور مهمتر هستند. ولی در ارتقای رتبۀ دو و یک، فعالیتهای خود شرکت، تجربه و سوابق آن از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد شد.

اخذ و ارتقای رتبه برای شرکتهای مشاور

شرکتهای مشاور هم برای معرفی صلاحیت خود از رتبۀ 3 تا 1 رتبه بندی می شوند. که 1 عالیترین رتبه است.

شرکتهای مشاور چگونه می توانند رتبه خود را ارتقا دهند؟

مثل شرکت پیمانکار، توان مالی که توسط اظهارنامه مالیاتی مشخص می شود، یکی از نشانه های صلاحیت شرکت مشاور است. همچنین نیروی فنی و مهندسی که از رزومۀ مناسبی برخوردارند از عوامل مهم است. معرفی ساختار مدیریتی مناسب در ارتقای رتبۀ شرکتهای مشاور موثر است. امکانات فنی و نرم افزاری که در شرکت مشاور استفاده می شود نیز از عوامل مهم است. شرکت پیمانکاری به قراردادهای مهمی که در 15 سال اخیر بسته است متکی است. ولی شرکت مشاور به توان فنی و نرم افزاری متکی است. هرچند ارائه رضایت نامه کتبی از کارفرمایان پروژه های قبلی می تواند در اخذ و ارتقای رتبه گام موثری باشد.

آیا تفاوت مجری حقیقی و حقوقی را در نظام مهندسی می دانید؟

آیا در ارتقا به رتبه های مختلف، عوامل موثر در ارتقای رتبه متفاوت است؟

معمولاً در همۀ مراحل، عوامل یکسان است. ولی در ارتقا به رتبه یک و دو که شرکت مدتی است رتبه را کسب کرده است، انتظار می رود که تجربه کاری شرکت و فعالیتهای قبلی او مناسب باشد.

سد

ارتقای رتبه در نظام فنی و اجرایی : چرا شرکت مشاور سعی می کند که رتبۀ خود را ارتقا دهد؟

همانطور که گفته شد شرکتهای پیمانکاری برای رقابت در مناقصات پروژه های عمرانی که بودجۀ آن از محل دولت تأمین می شود، باید رتبۀ بالاتری داشته باشند. ولی سوال این است که مشاوران برای چه برای کسب رتبه تلاش می کنند؟

از جمله مزیتهای ارتقای رتبۀ مشاوران این که مشاوران به سهولت بیشتری می توانند وام و تسهیلات برای شرکت دریافت کنند. رتبه بندی بالاتر اعتبار بالاتری برای آنها فراهم می کند که می توانند با این اعتبار این تسهیلات را دریافت کنند.

بخوانید: ساختار نظام فنی اجرایی به چه نحو است؟

پیمانکاران و مشاوران برای اخذ رتبه به کجا مراجعه کنند؟

هم پیمانکاران و هم مشاوران برای ارتقای رتبه در نظام فنی و اجرایی به سایت ساجات مراجعه می کنند. و با ارائه مدارک و پشت سر گذاشتن مراحل می توانند رتبه را اخذ کنند. بعد از دوره ای، آنها باید رتبه خود را تمدید کنند.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on email
Share on whatsapp

مقالات مرتبط


Deprecated: تابع WP_Query از نگارش 3.1.0 از رده خارج شده! caller_get_posts تاریخ‌گذشته است. به جای آن از ignore_sticky_posts استفاده نمایید. in /home/engyab/domains/engyab.ir/public_html/wp-includes/functions.php on line 5667
شرایط امتیازبندی و رتبه بندی شیوه نامه تشخیص صلاحیت شرکتهای حقوقی طراح ناظر
دانستنیهای لازم در مورد پایان کار
انواع تخلف ساختمانی
ضوابط طراحی راه پله در ساختمان
ضوابط پارکینگ – ضوابط طراحی پلان معماری پارکینگ طبق مبحث ۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *